هزينه ساخت اسکلت فلزی
معمولا قیمت ساخت اسکلت فلزی نسبت به وزن آهن آلات مصرفی و با در نظر گرفتن موارد تاثير گذار ديگر مانند حجم پروژه ، نوع طراحی و روشهای اجرايی متناسب با آن، برآورد و محاسبه میشود.
در مواردی به دليل تفاوت در نوع طراحی سازه و شرایط اجرایی اگر دستمزد کار را با قیمتهای عرف بازار در نظر بگیریم ممکن است هزینه ی کارهای انجام شده جبران نشود در اینصورت با توجه به شرایط موجود و هزینه های لازم، مقدار اجرت بصورت کلی میان کارفرما و پیمانکار به توافق میرسد.
- نو ع طرا حی سازه
- مدت زمان اجرا متناسب با موقعيت و حجم پروژه
- مقدار ابزار، ماشين آلات و نيروی انسانی مورد نياز
- موقعيت مکانی پروژه از نظر مسافت راه ، شرايط جوی و محيطی کار و تاثير آن در قدرت مانور پرسنل و ماشين الات
-ميزان دقت مورد نياز و حساسيت کار در نوع طراحی و روش اجرايی متناسب با کار
و ...از جمله عواملی هستند که در تعيين دستمزد کار در نظر گرفته ميشود.
در پروژه های ساختمانی هزينه تمام شده يک سازه فلزی با توجه به موارد ذکر شده بستگی به دو عامل زير دارد.
- قيمت فولاد نسبت به نوع و مقدارآهن آلات
- دستمزد کار نسبت به طراحی پروژه و شرايط اجرايی
به طور مثال اگر ميانگين قيمت خريد هر کيلوگرم ورق و آهن در سال جاری 2000 تومان و قيمت دستمزد هر کيلوگرم آهن مصرفی 700 تومان باشد ، قيمت تمام شده هر کيلوگرم آهن مصرفی از مجموع اين دو عدد بدست می آيد.
نکته:
ميانگين قيمت خريد آهن چيست؟
معمولا قيمت خريد فولاد به شکل و نوع آهن و ميزان عرضه و تقاضا بستگی دارد.
مانند ميلگرد ، تيرآهن ،ناودانی، نبشی ، ورق و ساير اتصالات که در بازار ، قيمت ميلگرد ، ورق و اتصالات تقريبا با هم برابر است ولی قيمت تيرآهن ساده نسبت به نمره تير آهن و ميزان عرضه و تقاضا در بازار متغير خواهد بود.
در يک سازه با اسکلت فولادی مقدار ورق و ساير اتصالات حدود 70% و تير آهن نمره سنگين حدود 30% از وزن سازه را تشکيل ميدهد.
البته اين درصد به شکل طراحی سازه بستگی دارد ، در نتيجه عدد ميانگين قيمت خريد هر کيلوگرم آهن از مجموع تفاوت قيمتها نسبت به درصد وزنی بدست می آيد.
مثال:
اگر قيمت خريد ورق و اتصالات از قرارهرکيلوگرم18700تومان70% از وزن سازه باشد و انواع تيرآهن نمر 20-27 متوسط هر کيلو2300 تومان30% از وزن سازه را به خود اختصاص دهد ميانگين هزينه خريد از قرار هر کيلوگرم آهن 2000 تومان خواهد بود.
ميانگين قيمت خريد آهن نسبت به درصد وزن و اختلاف قيمت فولاد به روش زير محاسبه ميشود ؛
تومان2000=(30%×2300)+(70%×1870)
در مرحله آخر ميانگين قيمت خريد هر کيلوگرم آهن مصرفی را با اجرت ساخت هر کيلوگرم آهن مصرفی جمع کرده و در مقدار وزن آهن در هر متر مربع ضرب ميکنيم تا عدد هزينه ساخت اسکلت فلزی در يک متر مربع از زيربنا مشخص شود.
در نتيجه:
60kg= متوسط آهن مصرفی در هر متر مربع از بنای ساخت
2000تومان=ميانگين قيمت خريد يک کيلوگرم آهن
700تومان=دستمزد اجرای ساخت برای هر يک کيلوگرم آهن مصرفی
ميانگين هزينه تمام شده در هر متر مربع از سازه فلزی تومان 162000= (60kg ×( 700+2000
نکته:
در صورت نياز به کارگاه برای ساخت و رنگ آميزی سازه جهت بالا بردن سرعت و کيفيت بيشتر در اجرا تقريبا بيست درصد به هزينه اجرا افزوده ميشود.
در مواردی مانند اجرای عمليات سند بلاست، ميکرون ضخامت تعداد لايه های رنگ ، هزينه مربوطه لحاظ ميگردد.
در صورت تغيير قيمت مصالح و دستمزدها شما ميتوانيد با تغيير عددها رقم هزينه مربوط به پروژه مورد نظر خود را محاسبه کنيد.
نکات قابل تأمل برای تعیین دستمزد
به جهت اهمیت کار اسکلت فلزی ابتدا باید توانایی افراد برای انجام کار در نظر گرفته شود و به نظر این جانب قیمت اجرت بعد از آن قابل حل می باشد.
دربسیاری از موارد شاهد آن هستیم که کارفرما برای انجام کار از نیروی کار ارزان و غیر ماهر استفاده میکند و بخاطر نادیده گرفتن میزان مهارت و توانایی افراد در اجرا متحمل ضرر میشود در نتیجه ، کار با کمترین کیفیت ممکن و در مدت زمان طولانی با صرف چند برابرهزینه ی اجباری شامل تخریب و بازسازی مجدد به پایان میرسد .البته در شرایطی هم بدلیل عدم امکان اصلاح و بازسازی ، اجرای بد به عنوان یک ضعف برای همیشه در سازه باقی میماند.
باید توجه داشت که اندازه ی استحکام یک سازه بستگی به دو عامل مهم طراحی و کیفیت در اجرا دارد.
کار با کیفیت مستلزم صرف هزینه در مدت زمان لازم است، در انجام هر کار میان فعالیتهای صورت گرفته و کیفیت آن رابطه ی مستقیم وجود دارد.
تاثير دستمزد کار ارزان در کيفيت اجرا
با توجه به قیمت نامتعارف و ارزان کار، اگر فرد بخواهد دستمزد منصفانه خود را بدست آورد تنها راه ممکن کاهش کیفیت کار است و راه جبران آن استفاده از نیروی کار ارزان و بی تجربه ،کالای نامناسب و ارزان و کاهش دقت و بالا بردن سرعت برای اتمام کار در هر مرحله از اجرا میباشد با این روشها میزان قابل توجهی از هزینه ها را برای کسب دستمزد خود جبران می کند.
بعضی از افراد با اکسیر زبان به هر کاری رنگ جواهر و طلا میبخشند و البته مخاطب خودشان را هم دارند افرادی که نسنجیده در کار وارد شده و چشم به زبان ظاهر دارند انسان اندیشمند با یک اشاره سمت نشان داده شده کلام را پیدا می کند و ادامه سخن هم در افکار بلند شما
دوست عزیز نظر شما چیست ؟......
محاسبه ی وزن یک سازه اسکلت فلزی
وزن یک سازه نسبت به طراحی و محاسبات مشخص میشود. مواردی از قبیل نوع کاربری سازه نیروهای وارده و تعداد طبقات در وزن یک سازه تاثیر دارد.
اگر وزن کل اسکلت یک ساختمان را به متراژ کلی ساختمان در تمامی طبقات تقسیم کنیم نتایج تجربی زیرحاصل میشود:
معمولا در سازه های مسکونی طبقاتی، در هر متر مربع 60 تا 70 کیلوگرم آهن استفاده میشود. در ساختمانهای تجاری و سنگین این عدد تا 90 کیلوگرم در هر متر مربع یا بیشتر تغییر میکند.
در هر مرحله از کار نسبت به نوع مصالح مورد نیاز با توجه به نقشه های اجرایی یک لیست تهیه میشود،در پایان کار نیز برای محاسبه میزان انجام کار در برآورد هزینه یا محاسبه مقدار ریال دستمزد در یک صورت وضعیت از آن استفاده میشود .
با توجه به همین لیست دستمزد کار نسبت به قیمت مندرج در قرارداد محاسبه میشود ،به این صورت که جمع وزن کل لیست موجود در قیمت مورد نظر ضرب شده و قیمت کل نهایی بدست می آید .